Sociedad

Enxampats tres furtius de corall al Parc Natural del Cap de Creus

Un dels corallers tenia llicència del govern central per pescar en aigües exteriors

Exampats tres furtius de corall al Parc Natural del Cap de Creus

Exampats tres furtius de corall al Parc Natural del Cap de Creus

Cadaqués

La Generalitat enxampa tres pescadors furtius de corall vermell al Parc Natural del Cap de Creus. Duien tres sacs amb 150 colònies de corall. Un dels corallers tenia llicència del govern central per pescar en aigües exteriors, però en cap cas en aigües controlades per la Generalitat i menys en un Parc Natural.

Feia dies que la policia els seguia la pista. Els tres furtius, en veure que els perseguien, van intentar amagar tres sacs plens de corall a uns cinc metres de fondària. Dins hi havia 150 colònies.

El Departament d’Agricultura va establir l’any 2017 una moratòria a l’extracció de corall fins a finals de l’any 2027 a les aigües interiors de la zona situada entre el cap de Begur i la frontera amb França. Tot i això, el Ministeri va atorgar 12 llicències per pescar en les aigües exteriors de Catalunya situades del cap de Begur a Arenys de Mar.

Rosario Allué: "La moratòria s'ha d'extendre"

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000194741/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un dels detinguts tenia un permís del Ministeri d'Agricultura per pescar corall en aigües exteriors. La subdirectora general de Política Marítima del Departament d'Agricultura de la Generalitat, Rosario Allué, creu que les llicències del govern espanyol fomenten el furtivisme perquè els complica poder acreditar que aquell corall és extret d'una zona prohibida.

Per això, la Generalitat, en el moment d'enxampar-los, ha mobilitzat a Mossos i Agents Rurals per terra mar i aire, per acreditar que es trobaven en una zona prohibida.

Els tres furtius s'enfronten ara a una multa.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00