Sociedad
SEGURETAT VIÀRIA

El PS demana les dades de sinistralitat a la xarxa viària

La consellera Susanna Vela manifesta la preocupació del seu grup parlamentari després del darrer informe IMACA que posa de relleu l'augment de sancions per excés de velocitat i conducció sota els efectes de l'alcohol

Susanna Vela a la seu del PS / Arxiu PS

Andorra la Vella

La consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (GPS), Susanna Vela, ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual vol tenir accés a dades, estadístiques i informes sobre la sinistralitat a la xarxa viària dels darrers anys. La parlamentària ha posat en relleu que les dades fetes públiques recentment per l’Automòbil Club d’Andorra a través de l’informe IMACA són preocupants, especialment pel que fa a l’increment de sancions en relació a infraccions per excés de velocitat i per conducció sota els efectes de l’alcohol. Per això, considera important poder accedir a aquestes dades i abordar l’impuls de “solucions conjuntes entre estaments públics i privats” per millorar i fer més segura la mobilitat al país.

La parlamentària socialdemòcrata ha explicat que amb la demanda d’informació el que es vol és “poder comptar amb totes les dades i estadístiques portades a terme els darrers anys sobre la sinistralitat a la xarxa viària, tant urbana com interurbana”. En aquest sentit, recorda que recentment “hem conegut l’informe IMACA de l’Automòbil Club d’Andorra, que destaca l’augment de sancions durant el 2018 amb dades preocupants sobre multes per excés de velocitat i per consum d’alcohol i drogues”, a més del fet que “malgrat que hi ha hagut menys accidents, cinc han estat mortals i tots amb vehicles de dues rodes”.

Sobre aquest punt, Vela defensa que “és urgent disposar d’una sèrie de dades per dissenyar solucions conjuntes a la mobilitat fomentant la col·laboració entre estaments públics i privats”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00