Sociedad

Primer combat d'esgrima entre el govern i la CUP a la Diputació

El primer ple escenifica les distàncies entre el govern i la CUP en temes com les retribucions i el nombre d'assessors

Miquel Noguer, president de la Diputació / ACN

Girona

El primer ple de la Diputació de Girona escenifica les distàncies entre el govern i la CUP en temes com les retribucions i el nombre d'assessors. La discussió del cartipàs s'ha convertit en un combat d'esgrima dialètica entre el portaveu de Junts per Catalunya i la dels cupaires.

Mentre Laia Pèlach els retreia que fan estructures paral·leles i només s'ocupen de repartir-se les cadires, Albert Piñeira els reclamava que almenys prediquin amb l'exemple.

El ple de cartipàs ha apuntat les tendències del que pot ser aquest mandat a la Diputació de Girona. La CUP seguirà sent la veu més crítica, ara amb la diputada Laia Pelach. El partit questiona l'increment generalitzat de la despesa pública i que el vicepresident tingui un càrrec de confiança, en el que entenen com la creació d'estructures paral·leles dins el mateix govern.

De fet, els cupaires creuen que el cartipàs només escenifica un repartiment de cadires als diferents càrrecs i organismes. Des del govern, el portaveu de Junts per Catalunya, Albert Piñeira, els hi demana que si no els agrada, prediquin amb l'exemple i renuncïin a la seva part

Albert Piñeira: "La resta de grups no som ni més ni menys que ningú"

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000194773/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Neoconvergents i republicans s'han repartit les àrees en el ple de cartipàs. Junts per Catalunya seguirà portant àrees com el Patronat de Turisme i Hisenda, mentre que Esquerra es queda Habitatge, Educació o l'Assistència als Municipis Petits.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00