Sociedad

CCOO denuncia que el projecte de la torre virtual ha paralitzat la contrucció d'una nova torre de control

El representants del sindicat es van reunir aquest dilluns amb la presidenta del Consell Insular

Torre de control de l'aeroport de Maó / Google

Mahón

Comissions Obreres denuncia que la intenció d’AENA de fer a Menorca una torre de control de funcionament virtual du implícit la paralització del projecte de construcció d'una nova torre de control, ja pressupostada i aprovada al DORA, el Document de Regulació Aeroportuària i que tenia previst, haver iniciat les obres.

Des del sindicat consideren un escàndol que es pugui deixar a Menorca sense aquesta infraestructura, i així ho van fer saber a la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, en un reunió mantinguda aquest passat dilluns. Una delegació del la secció sindical de CCOO grup AENA acompanyada de representants de l'USCA, es van trobar amb Mora, i la Consellera Cristina Gómez. amb la finalitat de poder traslladar-li la preocupació sindical davant aquest projecte del que els representants sindicals no tenen cap informació per escrit. Aquest fet en si és, asseguren, un incompliment greu de l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors i no es descarta la presentació d'una denúncia a la Inspecció de Treball.

Ramon Carreras, delegat sindical de CCOO a AENA, afirma que no hi ha totes les garanties amb el nou sistema i, a més, no s'ha facilitat cap informació als treballadors que han de desenvolupar-lo, ni s’han elaborat estudis de la plantilla que serà necessària per actuar en aquesta nova torre.

CCOO insisteix que no està en contra de cap avanç tècnic ni procés de modernització, però exigeix totes les garanties, que a data d'avui no existeixen, tant tècniques, com de manteniment d'ocupació i procés de formació.

El sindicat lamenta, també, que el passat divendres dia 19 de juliol, Montserrat Mestres, recentment nomenada directora dels Aeroports del Grup I d'AENA, estigués a Menorca i no concertés una reunió amb els representants dels treballadors. També lamenten l'actitud de Javier Marín, director general d'Aeroports que encara no ha contestat a l'escrit remès el passat 9 de juliol, com tampoc a peticions realitzades el 25 de juny, pel que no descarten interposar les pertinents queixes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00