Sociedad

L'ATM aprova el traçat del tramvia per la Diagonal

Les administracions encara han d'acordar com es finançarà la connexió del Trambaix i el Trambesòs i on aniran a parar els beneficis d'aquesta infraestructura, que es pagarà amb diners públics

Imatge d'arxiu de dos combois del Tram / Getty Images

Barcelona

L'Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat la connexió del tramvia per la Diagonal i les característiques del traçat. És el que s'anomena estudi informatiu del projecte, que és un pas necessari, però no el definitiu perquè puguin començar les obres.

Encara falta aprovar el projecte constructiu i que les administracions es posin d'acord en com es pagarà i on aniran a parar els beneficis d'aquesta infraestructura que es finançarà, en principi, amb diners de l'Ajuntament de Barcelona.

Quan tot això estigui clar, el plenari de l'Ajuntament ha de donar el seu vist i plau. De fet, com es pagarà i on aniran a parar els beneficis determinarà el suport o no d'Esquerra Republicana al projecte. Recordem que els republicans volien garanties que els beneficis generats per aquesta infraestructura anirien a parar a mans públiques i no a incrementar els ingressos de l'empresa que actualment gestiona el Trambaix i el Trambesòs.

Al setembre, la concreció del projecte

Fonts municipals expliquen que, a partir del mes de setembre, l'Ajuntament i l'Autoritat del Transport Metropolità concretaran els detalls del projecte en diferents grups de treball, per poder tirar endavant la connexió.

La tinent d'alcalde d'urbanisme, Janet Sanz, i l'alcaldessa, Ada Colau han celebrat l'aprovació de l'estudi informatiu per part de l'Autoritat del Transport Metropolità. Sanz ha dit que aquest ha de ser “el mandat del tramvia”.

Com a curiositat, el Pla director d'infraestructures 2011-2020 preveia que els projectes constructius per unir el Trambaix i el Trambesòs havien d'estar redactats al 2015 i el tramvia funcionant en 2020.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00