Lunes, 26 de Julio de 2021

Otras localidades

Sequera

Gratallops, sense aigua

El poble no disposa de pous alternatius i per tant demana que es deixi anar aigua del pantà de Riudecanyes per tenir un cabal mínim.

Vista aèria del pantà de Siurana al març del 2018, amb molt poques reserves d'aigua i amb la silueta del poble, a la dreta, damunt el cingle.

Vista aèria del pantà de Siurana al març del 2018, amb molt poques reserves d'aigua i amb la silueta del poble, a la dreta, damunt el cingle. / ACN

Gratallops s'ha quedat sense abastiment d'aigua per la sequera del riu Siurana. Un riu que baixa sec molts mesos durant l'any, però que abasteix els embassaments de Siurana i Riudecanyes. Els seus regants, també el consell comarcal del Baix Camp i l'Agència Catalana de l'Aigua, defensen la continuïtat d'aquest transvasament de principis de segle XX, mentre que al Priorat hi ha pràcticament unanimitat política per reivindicar la seva fi.

De fet, el poble no disposa de pous alternatius i creuen que la solució passaria perquè l'ACA deixi anar aigua del pantà de Riudecanyes per tenir un cabal mínim. De moment, el consistori ha solucionat el problema provisionalment amb camions cisterna.

Aquest cas arriba en ple conflicte entre les comarques del Priorat i el Baix Camp precisament per l'aigua del riu Siurana, que des de fa més d'un segle es transvasa al pantà de Riudecanyes.

Riudecols també amb restriccions

Al municipi situat al límit del Baix Camp amb el Priorat han tallat l'aigua aquesta nit a bona part del municipi. El consistori ha prohibit regar i omplir piscines i adverteix de la sequera i del moment excepcional per la manca de reserves d'aigua.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?