Última hora

FRANCIA Operación policial en el consulado de Irán en París después de que un hombre amenace con inmolarse

Sociedad
ELECCIONS COMUNALS

DA i Liberals d'Andorra obren la porta a traslladar el pacte de Govern a Ordino

Totes dues formacions consideren "lògic" obrir-se al pacte però no descarten altres opcions

Un moment del consell de comú d'Ordino celebrat aquest dijous. / C.G. ANA

Ordino

Queden més de quatre mesos per a les eleccions comunals, però les travesses i balls de noms de candidats ja fa dies que estan sobre la taula. En el cas d'Ordino, l'actual cònsol major, Josep Àngel Mortés, ja ha estat validat pel consell parroquial d'ACO+DA (Acció Comunal d'Ordino i Demòcrates), mentre que la cònsol menor, Gemma Riba, no vol desvetllar la seva decisió, deixant entendre que s'estaria plantejant no continuar: "En parlarem a partir del setembre", ha manifestat aquest dijous en acabar el consell de comú.

Per la seva part, i ja a l'oposició, les conselleres de Liberals d'Andorra+Independents mantenen una postura similar a la de la cònsol menor. Eva Choy ha dit que encara no ho té decidit, mentre que Sandra Tudó ha manifestat que es tornarà a presentar a les eleccions, però "no com a número u o dos": ha explicat que descarta presentar-se a cònsol perquè aspira a ser consellera de Cultura. A partir d'aquí, i tenint en compte la situació al Govern amb L'A i DA treballant plegats, totes dues parts veuen lògic que es pugui traslladar aquest pacte també a la corporació ordinenca.

"Si hi ha una coalició al Govern, la coherència seria que també hi fos a les comunals", ha plantejat Choy, tot i refermar que serà el comitè parroquial qui prendrà la decisió final, i recordar que en unes eleccions regionals hi ha "molts personalismes".

Mortés ha mostrat una opinió similar: "A les comunals es valora més el tema de les persones, que dels partits".

Per tant, unir-se amb L'A "és evident que és una opció", però n'hi ha d'altres, com per exemple "incorporar independents" a la seva candidatura.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00