Sociedad

El primer allargament de cama amb un clau magnètic

Aquest sistema permet al pacient allargar-se l'os cada dia un mil·límetre i li evita lesions i cicatrius

ICS

Girona

L'Hospital Trueta de Girona ha pogut fer per primer cop un allargament de cama amb un clau magnètic. Aquest sistema permet al pacient allargar-se l'os cada dia un mil·límetre i li evita lesions i cicatrius.

Els metges posen un clau magnètic a l'os que es vol allargar (normalment, fèmurs, tíbies i húmers). Un cop feta la cirurgia, el pacient a través d'un aparell guiat per control remot mou la rosca del clau i pot allargar l'os un mil·límetre cada dia.

Això és el que haurà de fer la primera pacient que ha estat sotmesa a aquest sistema al Trueta: una jove de 20 anys que té una cama 3 centímetres més curta que l'altra i li ha provocat problemes de mobilitat.

Segons Diego Gutiérrez, traumatòleg de l'hospital Trueta de Girona, fins ara l'únic sistema que hi havia era a través de fixadors externs que exposaven al pacient a més riscos

Aquest sistema es va posar en marxa fa un any i mig i a Catalunya ja s'ha aplicat a 10 pacients. Els especialistes del Trueta calculen que cada any faran dues o tres intervencions amb claus magnètics, sobretot en casos de fractures o defectes als ossos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00