Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 22 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Colau reclama a la Generalitat 30MEUR anuals per a polítiques socials

L'alcaldessa de Barcelona ofereix al president Quim Torra treballar per aprovar els pressupostos de la Generalitat i l'Ajuntament

Imatge de Colau i Torra reunits aquest dimarts al Palau de la Generalitat /

L'alcaldessa, Ada Colau, ha demanat al govern català que recuperi la inversió social a Barcelona: que hi dediqui, com a mínim, 30 milions d'euros anuals. Diu que des de 2011, la Generalitat ha deixat d'invertir 280 milions d'euros en aquestes polítiques, una xifra que el Govern no reconeix. En la reunió entre Quim Torra i Ada Colau, l'alcaldessa ha oferit al president treballar per aprovar els pressupostos de la Generalitat i l'Ajuntament per l'any que ve.

Ada Colau assegura que està disposada a renunciar a una part dels diners que la Generalitat ha deixat d'invertir a la ciutat en els darrers 9 anys, però que "el que no pot esperar més és que es recuperi la inversió anual que es feia l'any 2011 i segurament després haurem de parlar d'augmentar-la".

A l'octubre es reunirà la comissió mixta Generalitat-Ajuntament per parlar d'aquesta i altres qüestions. Però de moment, el conseller de Territori, Damià Calvet, que ha parlat en nom del govern després de la reunió, diu que no comparteix el concepte de desinversió que utilitza l'Ajuntament. Que no està d'acord en el fet que es pugui dir que el govern català ha deixat d'invertir 280 milions d'euros a Barcelona des de 2011. Bàsicament, explica, perquè el càlcul no té en compte "l'escenari econòmic, financer i pressupostari que hem estat vivint en els últims anys".

Responsabilitats en la inseguretat

Torra i Colau també han topat a l'hora de parlar de la responsabilitat de l'increment d'inseguretat a la ciutat. L'alcaldessa de Barcelona assegura que la ciutat necessita més agents dels Mossos d'Esquadra i ha criticat que el conseller d'Interior, Miquel Buch, hagi acusat l'Ajuntament d'haver-se relaxat en matèria de seguretat. Damià Calvet ha proposat que alguns dels agents que ara custodien edificis judicials ho deixin de fer per tenir més Mossos al carrer.

En el que sí que s'han posat d'acord és en què és necessari treballar per aconseguir que la Generalitat i l'Ajuntament puguin aprovar els seus pressupostos per l'any que ve. I en aquest sentit, s'han compromès a parlar a partir del mes de setembre per aconseguir els suports necessaris, al Parlament i al Consistori, per aprovar els comptes. Diu Colau que no és un canvi de cromos però que els que governen han de prendre la iniciativa per acabar amb el bloqueig de les institucions.

D'altra banda, Torra i Colau han acordat fer un front comú per reclamar al govern espanyol més inversions en infraestructures. Especialment en Rodalies o el Corredor del Mediterrani.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?