Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 24 de Agosto de 2019

Otras localidades

L'economia gironina redueix el seu creixement per segon any consecutiu

S'estanca la indústria, creix el sector serveis i es recupera la construcció

L'economia gironina redueix el seu creixement per segon any consecutiu per l'estancament de la indústria. Si creix l'economia, és gràcies al sector serveis i a la construcció, que està tornant a créixer després de l'impacte de la crisi econòmica. L'any passat, van començar-se gairebé 1500 habitatges, la xifra més alta des del 2010.

Són dades que es desprenen de la Memòria Econòmica de Girona de l'any passat, quan el valor afegit brut va créixer un 3 per cent, és 1 punt i mig per sota de l'augment de l'any anterior. Creix gràcies a la construcció i al sector serveis, que aporta el 67% dels treballadors de tota les comarques de Girona. De fet, s'han començat a constuir tants habitatges com el 2010, impulsant la recuperació, com destaca Carme Poveda, directora de la Memòria Econòmica de Catalunya.

El sector de la construcció està pujant tant que la ràtio de pisos nous a les comarques de Girona s'apopa a la de Barcelona. L'any passat va tancar amb una mitjana de 19 habitatges iniciats per cada 10 mil habitants. Per altra banda, la indústria modera els resultats, i el comerç no aixeca cap, amb resultats molt modestos. Les empreses que venen a fora no para de créixer. L'any passat les companyies exportadores van augmentar un 9 per cent, amb 3.800 empreses.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?