Sociedad

Les obres de la Sagrera s'acosten al 40% d'execució

La línia de Mataró serà la primera que passarà per la nova estació, sense aturar-se, a partir de l'any que ve

Imatge de les obres de la futura estació de la Sagrera, aquest dimecresACN

Barcelona

Les obres de la Sagrera van començar l'any 2009 i des de llavors han viscut mil i una vicissituds que les han deixat al ralentí i les han aturat durant anys. Ara, ja fa uns mesos que es torna a treballar "a ple rendiment", segons l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, i s'ha executat el 40% dels treballs de l'estació i dels accessos, sector de Sant Andreu a banda.

El que ningú s'ha atrevit a dir és quan s'acabaran les obres. El subdirector de construcció d'Adif, Juan Antonio Hermoso, diu que és una infraestructura molt complexa i que prefereix fixar dates més endavant. El que sí que ha explicat és que a meitat de l'any que ve, la línia de Mataró ja circularà per les vies definitives de la futura estació de la Sagrera que, en el cas de Rodalies, estaran a la planta de baix de tot. Els trens de no s'aturaran perquè les obres continuaran en altres nivells de l'estació i dels accessos.

S'hi sumaran els trens de Granollers

Juan Antonio Hermoso ha explicat que un any i mig després els trens de Granollers també passaran ja per la futura estació de la Sagrera. Són els únics terminis que han volgut donar. Ara hi estan treballant 500 persones en tot l'àmbit de la Sagrera. El subdirector de construcció d'Adif ha destacat que part de la complexitat de les obres ve perquè es treballa sense tallar els serveis de Rodalies i d'Alta Velocitat i també per la presència d'aigua freàtica que els obliga a bombejar diàriament una quantitat d'aigua equivalent a 5 piscines olímpiques.

Quan l'estació de la Sagrera estigui en funcionament, tindrà 4 andanes i 8 vies per a l'alta velocitat que se situarà al nivell superior de l'estació. Per sobre del vestíbul. Una de les diferències respecte a Sants és que tindrà una zona logística per aparcar i preparar els trens entre un viatge i l'altre: pujar el càtering, netejar o girar els seients.

Les rodalies se situaran per sota del vestíbul, a uns 15 metres per sota del nivell del carrer. A banda i banda del vestíbul hi haurà dues àrees de pàrquing per a més de 1.400 vehicles.

De moment s'ha executat el 40 per cent del pressupost que són 600 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00