Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad

Fàrmac per reduir el dolor per lesió a la medul·la espinal

Calculen que 6 de cada 10 persones afectades per una lesió de medul·la espinal pateixen aquests dolors

La investigadora Sílvia Cassany / UdG ACN

Girona

Investigadors de la Universitat de Girona han localitzat un fàrmac que reduirà el dolor que pateixen els pacients que tenen una lesió a la medul·la espinal. Segons els científics, els medicaments que hi havia fins ara no milloraven la qualitat de vida d'aquestes persones.

Calculen que 6 de cada 10 persones afectades per una lesió de medul·la espinal pateixen aquests dolors. L'estudi de la UDG ha trobat un fàrmac, que donant-lo als pacients les primeres setmanes després de patir la lesió medul·lar, pot reduir-los. El director de la tesi, Pere Boadas, explica que aquestes persones, per exemple, poden sentir dolor a les cames tot i no poder moure-les i els afecta a la seva qualitat de vida.

Pere Boadas: "El dolor no s'acaba de desenvolupar del tot"

00:29

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000195984/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El fàrmac està en estadi preclínic, només s'ha provat en animals. Els medicaments que hi havia fins ara, només permetien reduir els dolors inflamatoris, però segons els investigadors, no eren prou efectius.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00