Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 19 de Agosto de 2019

Otras localidades

INCENDIO EN GRAN CANARIA INCENDIO EN GRAN CANARIA La última hora del incendio en la programación especial de SER Las Palmas

Barcelona augmenta la vigilància al Port Olímpic amb més policia i càmeres de seguretat

Només un dels 25 empresaris dels locals d'oci nocturn s'ha presentat a una reunió urgent per evitar més episodis de violència

L'Ajuntament de Barcelona mantindrà la vigilància policial al Port Olímpic per evitar episodis de violència, com l'assassinat d'un jove de 25 anys a causa d'una pallissa aquest cap de setmana passat. Ho ha anunciat aquest dijous el tinent d'alcalde de Prevenció i seguretat, Albert Batlle, després d'una reunió urgent amb els cossos de seguretat, el gremi de restauradors i l'únic empresari dels prop de 25 locals d'oci nocturn del Port Olímpic.

Batlle ha detallat que dues unitats de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra i almenys dues unitats de la Guàrdia Civil vigilaran de forma indefinida la zona i s'ha compromès a la instal·lació de més càmeres de videovigilància.

El tinent d'alcalde ha lamentat l'absència dels propietaris dels bars i discoteques de la zona i ha assegurat que els demanarà una nova trobada. El govern local també ha demanat més presència de la vigilància privada.

Actuacions per eliminar "zones fosques"

Segons ha informat Batlle, dos grups tècnics estudiaran "actuacions urbanístiques per eliminar les zones fosques" i millorar les entrades i sortides. A més, es preveu la instal·lació de punts violetes per prioritzar la lluita contra la violència sexual.

El dispositiu seguirà fins que l'ajuntament elimini aquestes discoteques, un cop la Generalitat cedeixi les competències a l'Ajuntament quan aquestes finalitzin aquest abril. Així ho ha reivindicat la tinent d'alcalde, Janet Sanz, que considera que "el port olímpic no necessita oci nocturn sinó una oferta cultural, d'activitats esportives i nàutiques". Sanz ha afirmat que aquest setembre presentaran tota la documentació per poder gestionar el Port Olímpic.

També seguirà l'operatiu policial entorn el top manta, una activitat que ha qualificat d'"il·legal". Batlle no ha volgut respondre si acceptarà reunir-se amb aquest col·lectiu, que aquest divendres preveu manifestar-se per demanar a l'ajuntament que fixi uns horaris de venda.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?