Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 07 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | EN DIRECTO CORONAVIRUS | EN DIRECTO 140.510 casos confirmados (5.478 más en 24 horas) y 13.798 muertos (743 en 24h)

El 32% dels municipis ja té punts liles

Han augmentat en l'últim any, però segons les expertes en igualtat de gènere, no n'hi ha prou

Punt Lila de la Festa Major de Palafrugell

Punt Lila de la Festa Major de Palafrugell / Aj. Palafrugell

El 32% dels municipis de les comarques de Girona té punts liles durant les seves festes majors. Han augmentat en l'últim any, però segons les expertes en igualtat de gènere, no n'hi ha prou.

Els punts liles són espais per escoltar i sensibilitzar les possibles víctimes d'agressions sexistes en ambients d'oci nocturn. A les comarques de Girona hi haurà aquest estiu uns 65 punts liles en festes majors. Una xifra que Alba Alfageme, psicòloga especialista i membre del grup feminista NUT, de l'Alt Empordà, valora com a positiva perquè vol dir que la lluita per visibilitzar les violències masclistes està arribant a l'àmbit local

Tot i així, considera que encara queda molta feina per fer i que hi hauria d'haver punts liles o persones formades en cada municipi. També diu que aquests espais són una manera de fer visible el problema, però que és necessari fer una política transversal que incorpori la perspectiva de gènere en tot els àmbits.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?