Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 23 de Septiembre de 2019

Otras localidades

La Generalitat i VIIA impulsen la primera terminal d'autopista ferroviària

Estarà al Port de Barcelona i permetrà que els camions puguin pujar directament les mercaderies al tren sense necessitat d'utilitzar grues

L'empresa pública CIMALSA i VIIA, un dels principals operadors d'Europa, impulsaran al Port de Barcelona la primera terminal d'autopista ferroviària que hi haura a Espanya. Estarà situada a l'antiga llera del Llobregat i arrencarà amb serveis Barcelona-París. L'objectiu és que estigui en funcionament l'any 2023, però està vinculada als nous accessos ferroviaris que no tenen data.

 

La terminal de l'autopista ferroviària incorporarà tecnologia MODALHOR que permet girar els vagons sobre l'eix del tren, de manera que els camions poden pujar per un dels extrems, deixar el semiremolc amb les mercaderies i baixar la tractora per l'altra banda. Aquest sistema és més àgil, es calculen 5 minuts per embarcar cada camió, i menys agressiu que la utilització de grues.

El president de Cimalsa, Enric Ticó, explica que el sistema que permet que el mateix camió deixi la càrrega damunt del tren facilita l'operació. I afegeix que agrada mes als transportistes que. "a vegades veuen la grúa com una agressió, perquè els camions no estan fabricats per aguantar aquest tipus d'embarcament i desembarcament".

El primer servei enllaçarà el Port amb París. I Enric Ticó explica que un dels objectius és treure camions de la carretera i reduir la contaminació. Assegura que amb les primeres tres rotacions del servei a París suposarà "la reducció de 80.000 tones de CO2 anuals i aquesta és una molt bona dada".

La terminal costarà 35 milions d'euros que han d'assumir CIMALSA, VIIA i altres possibles socis privats. L'objectiu és que estigui en funcionament al 2023, però està vinculada a la posada en servei dels nous accessos ferroviaris del port que no tenen data.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?