Martes, 18 de Mayo de 2021

Otras localidades

Les petites i mitjanes empreses de Catalunya paguen la factura d'electricitat més cara d'Europa, segons PIMEC

L'entitat reclama una major competència en el mercat de l'electricitat perquè els preus baixin

Les petites i mitjanes empreses de Catalunya paguen la factura d'electricitat més cara d'Europa, segons PIMEC

Getty Images

Les petites i mitjanes empreses de Catalunya paguen la factura de l'electricitat més cara d'Europa, segons PIMEC. És un 36% més elevada que la mitjana comunitària. El problema ve de llarg i també afecta els autònoms.

Hi ha una gran diferència de preus segons el consum que fan les empreses. Les que gasten menys de 20 watts per hora paguen la unitat a 26 cèntims, mentre que les que tenen un consum d'entre 20.000 i 70.000 watts per hora paguen la unitat a 8 cèntims. Per tant, les PIMES paguen més del triple per watt consumit que les grans empreses.

Reclamen major competència en el mercat de l'electricitat

"El mecanisme pel qual es fixen els preus necessitaria unes reformes importants: caldria que les empreses estiguessin sotmeses a un major nivell de competència, que seria la manera de què els preus també baixessin", apunta el director de l'Observatori de PIMEC, Modest Guinjoan, qui culpa el sistema elèctric espanyol d'aquesta diferència.

Tot i això, Guinjoan apunta que estan en marxa mecanismes de correcció, com ara l'autoconsum. Diu que ja no es penalitza tant i que de fet, s'hauria de potenciar més.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?