Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 23 de Agosto de 2019

Otras localidades

Més morts en un mes i mig que en tot l'any passat

Des del 15 de juny, a tot Catalunya han perdut la vida al mar 15 persones, de les quals 8 a les comarques de Girona

A la platja del Riuet de l'Escala va morir un home el juliol /

En un mes i mig, a la Costa Brava ha mort ofegada una persona més que en tot  l'any passat. Des del 15 de juny, a tot Catalunya han perdut la vida al mar 15 persones, de les quals 8 a les comarques de Girona.

L'estiu passat, van morir ofegades 5 persones a les platges gironines. Aquest, ja són 8. L'última, un home francés de 45 anys que va perdre la vida dissabte a Cadaqués. El perfil habitual de víctima, segons Protecció Civil, és d'un home nacional de més de 60 anys. Tot i això, en el que portem de temporada d'estiu predominen persones estrangeres, sobretot a la Costa Brava, on el percentatge és més elevat. Montse Font és cap del Servei de Gestió d'Emergències.

Des del 15 de juny, han mort 15 persones a les platges de Catalunya, una menys que tot l'estiu de l'any passat. Moltes han perdut la vida en platges no vigilades. Protecció Civil insisteix en la importància de banyar-se en platges on hi hagi servei de socorrisme, perquè es treballa amb molta més rapidesa i la possibilitat de salvar-se en cas d'accident és més alta. De fet, cada any fan una mitjana de 2.500 rescats aquàtics, dels quals molts en zones vigilades. Font diu que en cas contrari, les xifres de morts serien molt més elevades.

A més, en el que portem d'any han perdut la vida en piscines 4 persones, 2 d'elles a Girona. L'any passat van ser 9 a tot Catalunya. En aquest sentit, Protecció Civil alerta que els infants són els més vulnerables. Insisteix que qualsevol distracció, com respondre un Whatsapp mentre un nen o nena s'està banyant, pot ser un nen ofegat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?