Domingo, 16 de Mayo de 2021

Otras localidades

Decretats serveis mínims del 90% per la vaga dels vigilants de seguretat a l'aeroport del Prat

El comitè d'empresa de Trablisa considera que són excessius i que vulneren el dret a fer vaga

Imatge d'arxiu de diversos passatgers afectats per la vaga de l'any 2017

Imatge d'arxiu de diversos passatgers afectats per la vaga de l'any 2017 / Getty Images

El govern central ha decretat serveis mínims del 90% per la vaga dels vigilants de seguretat a l'aeroport del Prat convocada a partir de divendres. L'objectiu és evitar un col·lapse com el que van provocar aquests treballadors fa dos estius. La mesura no ha agradat gens als convocants de la protesta.

El Comitè d'Empresa de Trablisa considera que els serveis mínims decretats són excessius i que vulneren el dret a fer vaga dels controladors de seguretat. Tot i així, mantenen en peu la convocatòria.

"Davant tenim a AENA, al govern, a la delegació del govern... Ho tenim tot en contra. Amb aquest 90% es garanteixen que no puguem fer vaga. O sigui que ho tenen complicat els treballadors de l'aeroport", apunta l'assessor del Comitè, Joan Carles Giménez.

No es preveu cap acord

Els serveis mínims del 90% s'han fet públics un dia abans de la reunió de mediació entre la Direcció i el Comitè d'Empresa, en què Trablisa ha de portar una proposta. Ara bé, la companyia ja va avisar que no faria cap oferta econòmica. És per això que els treballadors no preveuen cap acord i dijous decidiran en assemblea si tiren endavant amb la convocatòria, que començaria el mateix divendres de forma indefinida.

Recordem que des del Comitè reclamen un increment salarial d'un euro l'hora, més descansos i paritat a la plantilla per fer front a l'augment del trànsit de passatgers a l'aeroport.

La delegació del Govern ha decretat els mateixos serveis mínims que els de la vaga d'Eulen d'ara fa dos anys, que va provocar el caos al Prat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?