Sociedad

El PSC denuncia que Torra fa servir la capella de Palau per fer-hi missa

El socialistes entenen que, en un Estat aconfessional, no hi ha lloc per una capella en ús a la Generalitat

Imatge del tapís principal de la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat / Viquipèdia

Els socialistes demanen que la capella del Palau de la Generalitat es destini a usos no religiosos, i denuncien que el dia 2, Torra i la consellera Budó van nomenar el nou prior d'aquesta capella i, per celebrar-ho, van fer-hi una missa. El PSC entén que, en un Estat aconfessional, no hi ha lloc per una capella en ús a Palau.

Des del PSC admeten que durant les seves dues presidències, Maragall i Montilla, s'hi van fer misses anuals, però el portaveu Ferran Pedret entén que la societat ha canviat: des del 1977, quan el president Tarradellas va nomenar el primer prior d'aquesta capella, i també des de l'època del Tripartit.

"La societat ha anat evolucionant molt, i a més en els darrers anys d'una manera molt accentuada cap a una major presència de diferents confessions i esglésies a Catalunya. També cap a una major secularització", afirma Pedret.

Per què Torra ha nomenat un càrrec religiós

El PSC també vol que el Govern faci un informe on expliqui per què una autoritat administrativa, com el president de la Generalitat, ha nomenat un càrrec d'una religió concreta, com la catòlica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00