Sociedad

Els propietaris que no posen xip als gossos suposen un cost de 2 milions d'euros a les protectores catalanes

Són diners que aquestes societats han de gastar en el manteniment dels animals mentre no troben el seu amo

Imatge d'arxiu d'un gos de protectora / ACN

Barcelona

Un estudi de la Universitat Pompeu Fabra constata que els propietaris que no posen xip als seus gossos provoquen una despesa de 2 milions d'euros a les protectores d'animals catalanes. Són diners que aquestes societats han de gastar en el manteniment dels animals mentre no troben el seu amo o mestressa.

La xifra es dispara fins als 110 milions d'euros al conjunt de l'Estat i el problema, segons explica l'estudi, és que cada vegada arriben menys gossos i gats amb xip als refugis. En el 90% dels animals no identificats, no es troba el propietari i les entitats se n'han de fer càrrec. L'estudi destaca també que hi ha molt poc control policial.

Cal voluntat política

Silvia Serra, de la protectora d'animals de Mataró, creu que és un problema senzill de resoldre amb voluntat política i demana més implicació a veterinaris, ajuntaments i sobretot a la Generalitat.

"Cal dotar de recursos a l'administració local. És necessari dotar-la de personal format que vagi controlant que les persones que tinguin gats i gossos els tinguin identificats, també cal aplicar messures correctores a base de sancions", desenvolupa Serra.

Catalunya té, des de 2003, una llei de protecció dels animals que obliga als propietaris de gossos i gats a identificar-los amb el xip i a censar-los al registre de l'ajuntament.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad