Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

El retorn de l'àliga pescadora

L'àliga pescadora tornarà als Aiguamolls de l'Empordà més de 40 anys després.

L'Associació d'Amics del Parc Natural vol introduir d'aquí tres anys pollets d'aquestes aus rapinyaires perquè en un futur arribin a criar i es creiï una colònia d'àligues a l'Empordà.

Arxi

Girona

El projecte vol portar pollets d'àligues pescadores d'Andalusia o de les illes Balears fins als Aiguamolls de l'Empordà. Estaran aquí sense els pares, però els deixaran peix cada dia perquè comencin a pescar per instint natural. L'objectiu a mitjà termini és que s'estableixin i criïn a l'Empordà. De fet, el president de l'Associació d'Amics del Parc Natural, Jordi Sargatal, explica que ja han començat a instal·lar nius artificials per cridar l'atenció d'àligues que migren.

Jordi Sargatal: "Si les àligues migradores, veuen que hi ha ambient"

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000196274/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'au rapinyaire va desaparèixer a finals dels anys 70 de l'Empordà. Ara s'està intentant reintroduir a Andalusia -on ara hi ha vint parelles-, al País Basc i al País Valencià. També cria a les illes Balears i les Canàries.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00