Martes, 18 de Mayo de 2021

Otras localidades

Inici de vaga sense aglomeracions a l'aeroport del Prat

El transit de passatgers és fluid a les dues terminals de l'aeroport de Barcelona en la primera jornada de vaga del personal de seguretat

Inici de vaga sense aglomeracions a l'aeroport del Prat / Fluïdesa als controls de seguretat de la Terminal T1 del Prat en la primera jornada de vaga dels treballadors de TRABLISA / Pau García (Cadena SER)

A la T-1 el volum de gent és el normal d'un divendres com qualsevol altre i les cues encara no arriben a ser important. Com a molt, s'omple fins al tercer revolt del laberint d'accés. La gent ha fet cas i ha vingut a l'aeroport amb antelació per evitar problemes i no estan especialment nerviosos.

Tranquil·litat doncs a la primera jornada de vaga indefinida del personal de Trablisa, els encarregats dels arcs de seguretat a l'aeroport de Barcelona.

Els controls de seguretat al Prat funcionen amb normalitat i, llevat d'una punta d'aglomeracions a les 09.00 hores, al migdia acumulaven cues d'uns 15 minuts, que l'empresa Trablisa atribueix a l'antelació amb la qual els viatgers acudeixen a l'aeroport per la vaga de vigilants.

En declaracions als mitjans, la directora de Recursos Humans de Trablisa, Pilar Albacete, ha explicat que aquesta primera jornada de vaga indefinida s'està desenvolupant amb normalitat i que els treballadors estan complint els serveis mínims decretats, del 90%.

Segons Albacete, fins a les 09.00 hores els temps de pas pels controls eren inferiors als 10 minuts i, a partir de llavors, s'ha produït algun repunt previsible, que ha atribuït a la gran afluència de viatgers que han arribat amb antelació per la vaga.

La directora de Recursos Humans ha assenyalat que a la T-2 hi ha hagut un pic d'afluència cap a les 09.00 hores del matí, quan 'han passat uns 7.200 passatgers de cop', cosa que ha provocat uns temps de passada de 40 minuts.

Això no obstant, ha assegurat que cap al migdia els temps d'espera en els deu filtres de seguretat de la T-1 i a els cinc de la Terminal 2 són d'uns 15 minuts.

Tant AENA com les aerolínies han recomanat els viatgers que acudeixin amb antelació a l'aeroport, atès que aquest conflicte laboral pot incrementar els temps d'espera per passar el control de seguretat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?