Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 09 de Abril de 2020

Otras localidades

La posidònia, en perill per les àncores de les barques

Les associacions ecologistes demanen solucions a les administracions per preservar una espècie important per mitigar els efectes del canvi climàtic.

El Govern prevé tener lista la cartografía en 2019

El Govern prevé tener lista la cartografía en 2019 / Cadena Ser

Fa temps que s'han incorporat boies compartides a diferents punts de la costa que permeten a les barques amarrar sense danyar la posidònia. Però la majoria de les barques ignoren les indicacions i segueixen ancorant sobre l'alguer de posidònia, el que fa que s'arranqui una planta d'una gran riquesa ecològica que tarda un centenar d'anys en recuperar-se. Marta Ball-llosera, de SOS Costa Brava, fa una crida a les administracions públiques a reunir-se i trobar una solució

Des de la Generalitat diuen que els pressupostos són limitats i que la posidònia no és dels temes més urgents ara mateix. El director general de Polítiques Ambientals de Medi Ambient, Ferran Miralles, reconeix que controlar les pràctiques en el medi marí és molt complicat i que fan falta més efectius

La posidònia és una vegetació terrestre adaptada al mar, que fixa la sorra i ajuda a mitigar el canvi climàtic en absorbir el diòxid de carboni present al mar. A més, són zones on es troba molta fauna marina que queden desprotegides sense la presència de posidònia.

Acció a Palamós

David Parreño Mont

Quaranta submarinistes van protestar dissabte a la tarda per denunciar l'impacte del turisme sobre la posidònia i el fons mar. Les embarcacions dels ecologistes van situar-se a la badia de Palamós. L'acció ha volgut posar de manifest que molts vaixells de turistes llancen l'àncora en boscos de posidònia. "Tota la nostra costa és fràgil. La posidònia en aporta oxigen. Si gaudim de la posidònia tindrem aigues més transparents i netes. Hem d'intentar minimitzar el canvi climàtic i cuidar l'entorn", ha explicat Isabel Ruiz, de l'associació Amics de les Illes Formigues. Els ecologistes demanen fer un mapa dels boscos posidònia i posar boies on no n'hi hagi.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?