Sociedad

Es manté la bandera vermella a la platja de Mataró on va aparèixer una balena morta

La restricció es mantindrà fins que no es tinguin els resultats de les anàlisis de la sorra i l'aigua

Imatge dels treballs de retirada de la balena / ACN

Mataró

Continua hissada la bandera vermella a la platja de Mataró, on aquest diumenge a tarda va aparèixer una balena morta. Tot i que l'animal ja ha estat remolcat de la zona, la restricció a la platja del Varador es mantindrà fins que no es tinguin els resultats de les anàlisis de la sorra i l'aigua.

A causa de l'alt nivell de descomposició en què es trobava el cadàver de la balena, concretament un catxalot mascle, els agents rurals n'han descartat el seu ús per a l'estudi i se l'ha tractat com a residu biològic.

Per retirar la criatura es va avisar a Salvament Marítim i també s'hi van desplaçar la policia local, Protecció Civil i els Agents Rurals.

Tal com explica el cap dels Agents Rurals de la comarca del Maresme, Lluís Jara, tot i que no és el primer cop que passa, tampoc és fet gaire habitual: "No és estrany, és una cosa que pot produir-se, com és aquest cas. Però en els cetacis, doncs és més comú trobar-te amb un cadàver de dofí. En canvi, aquests que són més de profunditat, no són tan freqüents", exposa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00