Martes, 28 de Septiembre de 2021

Otras localidades

NOUS REGADIUS

Els defensors del canal de reg Xerta-Sènia reclamen la seva posada en marxa

Les comunitats de regants asseguren que en anys de sequera es podrien salvar collites

Canal de la dreta de l'Ebre al seu pas per Amposta

Canal de la dreta de l'Ebre al seu pas per Amposta / ACN

Comunitats de regants i pagesos reclamen la posada en marxa del canal de reg Xerta-Sènia i asseguren que en anys de sequera pot salvar les collites.

El president de la comunitat de regants, Lluís Cortiella ha explicat que "de la collita de l'any passat se'n va perdre d'un 70 a un 90%. La única qüestió que garanteix la collita és l'aigua a les terres de seca."

El projecte del canal fa anys que està damunt la taula. Ara fa uns mesos, la Generalitat de Catalunya va treure a licitació el contracte per a tirar endavant el projecte amb la previsió que pugui començar a principis del 2020.

El canal té prevista una concessió de 72 hectòmetres cúbics d'aigua que es destinarien a les comarques del Baix Ebre i Montsià i, segons els seus impulsors, podria servir per a regar fins a 16.000 hectàrees.

El projecte està dividit en tres fases per donar reg a les zones d'Aldover i Xerta, Roquetes i Santa Bàrbara i La Galera i Mas de Barberans.

El canal també ha aixecat veus crítiques. La plataforma en Defensa de l'Ebre fa anys que denuncia que no hi ha prou demanda per regar.

Per això, han reclamat un cens del nombre de pagesos que estarien disposats a fer servir aquesta infraestructura. Joan Antoni Panisello, portaveu de la Plataforma ha dit que "mentre no hi hagi compromís per part de la gent que vulgui regar, el canal de regadiu Xerta-Sènia serà sols un transport d'aigua i és lamentable perquè aquesta aigua va cap a Castelló".

De fet, la Plataforma considera que amb el canal ja fet i la concessió donada de fa anys, serà molt difícil en un futur, impedir un transvasament d'aigua cap a Castelló.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?