Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 20 de Agosto de 2019

Otras localidades

Nova vaga de 8 hores als trens de Renfe, aquest dimecres

Entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda i de vuit del vespre a la mitjanit només circularan el 40% dels trens

Imatge d'arxiu d'un comboi de Rodalies /

Nova jornada de vaga aquest dimecres als serveis de Renfe. El Departament de Treball i el Ministeri de Foment han establert uns serveis mínims del 40% per als trajectes de Rodalies durant la vaga parcial convocada pel sindicat CGT.

Així, entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda i de vuit del vespre a la mitjanit només circularan quatre de cada deu trens, mentre que fora d'aquestes franges el servei serà l'habitual.

D'altra banda, durant el període d’aturades parcials, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 78% dels trens, que són aquells que es realitzen amb personal de Barcelona. Pel que fa els serveis Avant, el serveis essencials assignats són del 65%.

Es pot sol·licitar el canvi o reemborsament del bitllet

Segons ha explicat Renfe en un comunicat, els viatgers que resultin afectats per l'aturada podran sol·licitar un canvi o reemborsament del bitllet sense cap cost addicional.

La convocatòria es repetirà el pròxim 30 d'agost i l'1 de setembre, coincidint amb l'operació tornada. El passat 31 de juliol ja es va celebrar una primera mobilització, que va tenir un seguiment que no va arribar al 3%, segons la companyia.

La CGT ha convocat aquestes aturades per reclamar diverses millores, com un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s'aturi l'externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre d'altres. Segons el sindicat, amb la manca de personal no és possible "mantenir i garantir la prestació d'uns serveis de qualitat i garants d'un ferrocarril per a la majoria" i demana que es compleixi el reial decret 6/2018 referent a l'augment dels llocs de treball i a la reducció de la jornada setmana a 37,5 hores a la setmana.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?