Sociedad

Marxa lenta de Lleida a Barcelona per exigir ajuts directes pels afectats pel foc

Pagesos, ramaders i alcaldes de les comarques del Segrià, Les Garrigues i la Ribera d'Ebre circulen en caravana fins a la capital catalana a 60 per hora per l'autovia A-2 per protestar per la falta de resposta del departament d'Agricultura

El punt de reunió abans de començar la marxa ha estat el polígon industrial de Torrefarrera. / ASAJA

Lleida

Marxa lenta aquest dimecres, 14 d'agost, vigília de pont festiu convocada pels afectats per l'incendi de finals de juny que va arrasar gairebé 2.000 hectàrees a les comarques de la Ribera d'Ebre, el Segrià i Les Garrigues.

Pere Roqué (portaveu afectats focs): "si no som capaços d'ajudar (una zona en procés de despoblament) que ha patit un incendi, alguna cosa no estem fent bé com a país"

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000231142/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La marxa lenta la formaran uns 40 vehicles que circularan, per l'autovia A-2 entre Lleida i Barcelona, a 60 per hora com a molt i en caravana. Ho faran per reclamar al Govern ajuts directes per als afectats per aquell incendi.

Ja serà la quarta convocatòria de protesta després dels talls de la carretera C-12 a Flix dels tres últims diumenges. Confien, ara sí, que hi haurà una reacció del departament d'Agricultura, que només ofereix prèstecs, sense interessos, però no ajuts directes.

Els pagesos afectats asseguren que això no és el que es va prometre i reclamen ajuts a fons perdut per poder reflotar explotacions que s'han de refer de nou. Pere Roqué, president d'ASAJA a Lleida i portaveu dels afectats, recorda que totes les administracions, i no només el departament d'Agricultura, posen el crit al cel quan parlen de despoblament i ho situen com a principal problema a resoldre de la Catalunya interior. "Si a sobre que han tingut la desgràcia de patir un incendi, perden la seva explotació i ningú es fa capaç d'ajudar a aquestes persones directament, és que alguna cosa com a país no estem fent bé", afirma.

Un cop arribin a Barcelona, a la seu de la conselleria d'Agricultura, tenen previst lliurar un manifest i els alcaldes de la zona afectada també volen entrevistar-se amb la consellera. No obstant, a l'agenda del departament no hi ha prevista cap reunió avui sobre aquest assumpte, segons fonts de la conselleria.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00