Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 19 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Festes Majors a Lleida amb protecció contra les agressions sexistes

Sovintegen les iniciatives per conscienciar els ciutadans de la necessitat de respectar les dones en entorns d'oci i crear espais on auxiliar les víctimes de possibles casos d'abusos sexuals en festes o concerts

Una Festa Major plena d'actes. /

Festes Majors amb protecció contra les agressions sexustes. Aquests dies de festes arreu -es calcula que uns 90 pobles de la demarcació de Lleida estan aquest 15 d'agost de Festa Major-, sovintegen les iniciatives per conscienciar els ciutadans de la necessitat de respectar  les dones i noies també en els entorns d'oci.

M José Erta (alcaldessa Vilaller): / "Volem crear espais segurs de referència i conscienciar de la importància que tothom pugui gaudir d'unes festes sense sexisme" / RÀDIO LLEIDA

Un exemple que es podrà veure aquests dies és Vilaller, que enceta aquest 14 d'agost la  seva Festa Major. És el segon any que posa en marxa una campanya de prevenció contra les agressions sexistes durant les festes. Es col.loca un punt d'informació en un lloc visible del local on es fan els concerts de nit i aquell punt és la referència segura per a qualsevol dona que busqui acolliment o vulgui denunciar un possible abús. I alhora, és el lloc des d'on s'ofereix informació sobre la necessitat de viure unes festes per a tots, amb respecte.

"La campanya també es proposa no només crear espais segurs de referència (...) sinó també conscienciar de la importància que tothom pugui gaudir d'unes festes sense sexisme. I aquesta és la nostra màxima prioritat", assegura l'alcaldessa, Maria José Erta.

Erta, que també és la presidenta del consell comarcal de l'Alta Ribagorça, assegura que també han actuat de forma similar en les festes majors d'El Pont de Suert i la Vall de Boí.

Cal recordar que també als municipis del Pla d'Urgell hi arribarà, durant les festes majors respectives, una campanya en què un dels lemes és "Jo decideixo com acabo la nit". És una campanya preventiva però també d'empoderament de les dones i noies a que denunciïn si pateixen casos d'abús. A Les Borges Blanques hi trobem un altre exemple. Les penyes de la Festa Major (en aquest cas, se celebrarà a principis de setembre) han d'adoptar el manifest contra les violències sexistes impulsat per la comissió de festes municipal.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?