Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 19 de Septiembre de 2019

Otras localidades

El Parc Natural dels Ports protegirà l'equilibri natural de la zona dels Estrets

S'impulsarà una campanya per informar i sensibilitzar als visitants sobre la conservació del medi ambient

Parc Natural dels Ports /

El Parc Natural dels Ports ha començat una campanya per conscienciar als visitants sobre la importància de preservar l'equilibri natural a la zona dels Estrets.

L'indret rep cada cop més excursionistes, i des del Parc es vol evitar que això pugui afectar el medi natural de la zona i també es vol transmetre els valors de protecció i conservació de l'ecosistema presents a tot l'espai natural.

Aquesta nova campanya inclou algunesorta pautes de compment com per exemple, portar el gos lligat, respectar la regulació de l’escalada, no llençar brossa, reduir el soroll o fins i tot, el control del bany.

S'ha de tenir en compte que, en diferents indrets del massís està regulat el bany. Només hi ha dos llocs permesos com són el Toll Blau, al riu dels Estrets i al Toll del Vidre, al riu de l'Algars.

Durant els dies 14 i 15 d'aquest mes d'agost, s'ubicaran dos accessos, situats a l'aparcament dels Biarnets i l'aparcament de Lliberós, que oferiran visites guiades per mostrar el valor ecològic a través del senderisme.

Recordar que al 2006, la zona dels Estrets va ser declarada com a Refugi de Fauna Salvatge per a la preservació de les comunitats animals. També s'ha reconegut a escala europea, per les espècies amenaçades que hi viuen. Per aquest motiu, l'indret es protegeix gràcies a ser declarat com a Zona d'Interès Geològic, Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Zona d'Especial Conservació (ZEC).

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?