Sociedad

La llei de la segona oportunitat ha permès cancel·lar deutes per valor de 3.200.000 euros en els darrers mesos

Totes les persones que han recorregut a aquesta via han obtingut sentències favorables

Imatge d'arxiu d'un local comercial tancat / Getty Images

Barcelona

Durant la primera meitat d'aquest any, la llei de la segona oportunitat ha permès cancel·lar deutes a Catalunya per valor de 3.200.000 euros. Totes les persones que han recorregut a aquesta via han obtingut sentències favorables.

Les persones que s'acullen a la llei de la segona oportunitat són el 50% empresaris que van fer fallides i l'altre 50% són famílies que havien arribat a un nivell de deutes insostenibles.

En el cas dels empresaris, en alguns casos fa més de 10 anys que arrosseguen una situació econòmica agònica i la majoria d'ells ja no tornen a provar sort en l'emprenedoria un cop aconsegueixen que se'ls cancel·li el deute perquè es consideren marcats

"Senten que no poden tornar a iniciar un negoci"

"No acostumen a crear un nou negoci perquè se senten jutjats i senten que no poden tornar una altra vegada a iniciar-ho. Senten que no se'ls permetrà. Ni la societat, ni de manera financera, ni de cap manera", explica l'advocada Ana Isabel García de Repara tu Deuda, l'entitat que ha portat la majoria de casos.

El fet que hi hagi una unanimitat de sentències positives està fent que cada cop més afectats per grans deutes s'estiguin acollint a la llei de la segona oportunitat. En total, a tot l'Estat es calcula que hi ha prop de 500 milions d'euros susceptibles de ser cancel·lats amb la llei de la segona oportunitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00