Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Guanyem Girona demana canviar el nom a la Plaça Marquès de Camps

Diuen que el marquessat de Camps segueix viu a dia d'avui i que ret homenatge a un llinatge lligat al caciquisme i franquisme.

Plaça Marquès de Camps amb el carrer Santa Eugènia al fons. / R.M.

Girona

Ens referim a ella com la Plaça Marquès de Camps en homenatge al primer membre d'aquest llinatge, Pelagi de Camps i Matas. Un terratinent amb un gran poder econòmic, social i polític a Girona fa 100 anys, que va rebre el marquessat per part del Papa de Roma.

Aquest llinatge, però, ha anat passant de generació en generació, i Lluc Salellas, portaveu de Guanyem Girona, el principal grup de l'oposició, diu que no té sentit homenatjar a dia d'avui un marquessat amb idees antidemocràtiques.

LLuc Salellas, portaveu de Guanyem Girona

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000196467/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Guanyem Girona demana a l'alcaldessa Marta Madrenas que obri el debat del nomenclàtor de la ciutat per acabar amb els noms que encara lliguen la ciutat amb un passat franquista, com la Plaça Poeta Marquina. També proposa augmentar els carrers amb nom de dona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00