Sociedad

Com evitar un gran incendi al Montseny

Segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona, conreant o posant ramats a un 6% d'aquest parc natural s'evitaria la propagació d'un gran incendi forestal

Wikimedia Commons

Barcelona

Les administracions tenen a la seva mà impedir la propagació d’un gran incendi forestal al Montseny i la pèrdua dels seus espais més valorats. Segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona, només caldria conrear o posar ramaderia a un 6% del parc.

Segons aquest estudi que ha liderat l’investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, Gonzalo Gamboa, actuant en 2.000 hectàrees de les més de 30.000 que té el Montseny s’evitaria que un gran incendi forestal arrasés els punts més valorats del parc tant pel que fa a patrimoni construït com a biodiversitat i activitat socioeconòmica.

L’estudi proposa posar ramats, fer cremes controlades i conrear a 10 àrees concretes del parc, entre elles la zona del Matagalls, el Pla de la Calma i la Serra de Palestrins.

La meitat d’aquestes 2.000 hectàrees són públiques, un fet que, segons Gamboa, facilita la seva intervenció. Però per a la resta d’hectàrees, i en general a tot el parc, calen incentius perquè més gent es dediqui al sector primari. “Falta gent que visqui al territori i del territori”.

La tria de quins són els espais més valorats del Montseny s’ha fet de forma participativa amb totes les administracions implicades i amb els veïns de la zona i les conclusions de l’estudi ja s’han fet arribar als ajuntaments i la resta d’administracions amb competències al parc.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00