Sociedad

Voluntaris que cuiden boscos

Mig miler de persones participen aquest estiu al projecte Boscos de Muntanya que organitza estades per afrontar els reptes ambientals dels Pirineus

projecteboscos.cat

Barcelona

Mig miler de voluntaris participen aquest estiu al projecte Boscos de Muntanya, una immersió als Pirineus que permet a gent de ciutat aprendre de primera mà com d’important és tenir cura dels boscos i aprofitar els recursos de kilòmetre zero.

Fins el mes de setembre 500 persones participaran a les estades d’una setmana que ha organitzat un any més el projecte Boscos de Muntanya al Pallars Sobirà i al Ripollès. El seu director i fundador, Andreu Gonzalez, explica que el projecte s’inspira en un que fa trenta anys que funciona a Suissa, el Bergwaldprojekt.

REPORTATGE. Emma Miguel: Voluntaris que cuiden boscos

01:38

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1565950776_450724/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ells s’encarreguen de coordinar l’activitat, però totes les actuacions les fan en col·laboració amb els ajuntaments de la zona, la Generalitat i els ramaders.

Ja fa dotze anys que ho fan i en tots aquests anys han recuperat 14 kilòmetres de camins, vuit hectàrees de bosc i han restaurat el barranc de Portainé.

Però més enllà dels resultats, el que més valora l’entitat és el canvi de xip que fan molts dels seus voluntaris quan tornen a la ciutat i fan la compra tenint en compte que tot allò que adquireixen sigui de proximitat, des de mobles fins a aliments.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00