Sociedad

Isús torna ser el president del Sobirà en prosperar la censura d'ERC a JxCat

Després del debat de la moció afirma que la seva opció de donar suport a la moció és més una qüestió de llibertat per triar companys de viatge que no de lleialtats o deslleialtats. El president sortint demana apartar-lo de les sigles JxCat

A l'esquerra, el president sortint, Gerard Sabarich. Davant seu, amb camisa blanca, el nou president, Carles Isús. / ACN

Sort

Tira endavant la moció de censura d'Esquerra contra Junts per Catalunya al Pallars Sobirà gràcies al suport de dos antics membres del grup de Junts al consell. Un d'ells és qui assumeix la presidència: Carles Isús, que ja va ser el president d'aquesta institució durant dos anys en l'anterior mandat municipal.

Assegura Isús que és lliure, i així se'n sent, de marxar d'un grup (el de Junts per Cat al consell) amb el que no està d'acord, i anar amb un altre amb qui dur a terme el seu projecte. No és un debat sobre lleialtats, afirma, sinó sobre llibertats de triar companys de viatge. "Estem en una època de canvis i s'ha d'assumir que al final no és un tema de lleialtats o deslleialtats. És un tema d'acords o no acords", ha dit en declaracions a Ràdio Lleida després del ple de la moció.

Carles Isús (president Sobirà): "No és un tema de deslleialtats sino d'acords o desacords"

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000231279/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Com a prioritats, Isús planteja seguir en la lluita contra el despoblament, un dels pitjors problemes del Pallars Sobirà.

Per al president sortint, Gerard Sabarich, de Junts per Cat, tant Isús com l'altre antic membre del grup de Junts al consell que han donat suport a la moció de censura,  han de deixar de representar aquest partit en els seus respectius municipis. Isús, a Espot, d'on és regidor; i Llorenç Sanchez, a Ribera de Cardós, d'on és l'alcalde.

Gerard Sabarich (ex president consell Sobirà) : "Aquestes persones no representen la gent de Junts per Catalunya" i cal que deixin de fer-ho als seus municipis.

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000231303/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Aquestes persones són indignes en la seva manera de procedir i actuar. No ens representen a la gent de Junts per Catalunya. Per tant, farem el que toqui", ha assenyalat Sabarich en declaracions a SER Lleida.

Una de les sorpreses de la votació de la moció ha estat la posició de Som Poble, que al seu dia va donar suport a la presidència de Gerard Sabarich. Els dos consellers d'aquest grup s'han abstingut en el debat de la moció de censura. La raó, explica Sabarich, és que ara s'ha trencat l'acord que feia possible tant el govern del consell comarcal com el govern de l'ajuntament de Sort. Tot i aquest trencament, Sabarich descarta que per aquesta abstenció, hi hagi represàlies per part de Junts per Cat que puguin posar en perill l'ajuntament de Sort en mans de Som Poble.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00