Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 23 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Els Mossos creuen que cal crear un sistema per poder fer servir el telèfon mòbil al cotxe sense córrer perill

El cap de l'Àrea Central d'Investigació d'Accidents de Trànsit creu que també s'hauria d'invertir en sistemes que alertin de la fatiga al conductor

Imatge d'arxiu d'un conductor mirant el mòbil /

Els Mossos creuen que la gran inversió en seguretat als cotxes que han de fer els enginyers és inventar un sistema per poder fer servir el telèfon mòbil sense córrer perill. Asseguren que s'ha convertit en un greu problema i creuen que prohibir-lo no és la solució perquè actualment ja està sancionat i els conductors el segueixen manipulant mentre circulen.

Els Mossos calculen que desbloquejar el mòbil circulant a 50 quilòmetres per hora representa recórrer quasi 70 metres sense mirar la carretera. Marcar un número anant a 80, significa circular distret prop de 200 metres. I la distància es dobla fins als 400 metres si s'envia un missatge, una acció que sol durar uns 24 segons de mitjana.

El cap de l'Àrea Central d'Investigació d'Accidents de Trànsit, Francisco Cermeron té clar que la investigació en seguretat als cotxes ha de ser per aconseguir interactuar amb el mòbil sense tocar-lo, ni mirar-lo, perquè desaparèixer no ho farà.

"És una necessitat de les persones i la qüestió és com fer-ho sense que la persona es distregui", apunta el responsable.

El gran invent pendent

Cermeron creu que és el gran invent que li falta a la seguretat del cotxe després que s'hagin implantat altres mesures molt importants com els frens ABS, els controls d'estabilitat i el control de distància que frena el vehicle si s'acosta massa a un altre cotxe o objecte i frena automàticament.

El responsable de Mossos creu també que s'hauria d'invertir en sistemes que alertin de la fatiga al conductor si detecta que desaccelera o fa moviments erràtics. A banda, recomana canviar els vehicles periòdicament per garantir que es mantenen els estàndards de seguretat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?