Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 18 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Guissona vol fer participar els nouvinguts a les festes i evitar la guetització

L'ajuntament comença demà una enquesta entre els veïns en què demana què canviarien del programa de la Festa Major per fer-lo més integrador, participatiu i atractiu per a totes les generacions i procedències que conviuen a la població

Cartell de la Festa Major de Guissona d'aquest 2019. /

Guissona vol implicar les més de 50 nacionalitats que conviuen al municipi en els actes que s'organitzen per la Festa Major. Per això, farà una enquesta a tots els veïns perquè diguin què canviarien per fer una festa més integradora.

Amb la coexistència de nacionalitats no n'hi ha prou per aconseguir una comunitat diversa i, alhora, cohesionada, opina l'ajuntament. Malgrat que a Guissona sempre hi ha regnat la pau i la integració -hi ajuda que hi hagi feina i pis per a molts residents- aquests valors no s'expliciten com voldria el consistori per la Festa Major. Pocs nouvinguts hi participen -i això que són més de la meitat del padró a Guissona- i, en canvi, sí que fan les seves pròpies festes. Els ucranians fan la seva, així com els colombians, o els rumanesos...Totes són molt concorregudes però quan es planteja la festa del poble, molts no hi van.

L'ajuntament de Guissona hi veu un risc de guetització i ho vol resoldre. Segons l'alcalde, Jaume Ars, el que es vol és trobar la manera de "convergir totes aquestes cultures en una festa única que pugui transmetre el que vivim tots. Des de l'òptica del seu país, a l'òptica d'aquí. La Festa Major seria el punt d'encontre".

Jaume Ars (Alcalde Guissona): / "Convergir totes les cultures (que conviuen a Guissona) en una festa única". / RÀDIO LLEIDA

Amb aquest objectiu, a partir d'aquest dijous 22 d'agost, aprofitant el mercat setmana, faran una enquesta als veïns, ja sigui a peu de carrer o per internet, en què demanaran als ciutadans què canviarien del programa festiu. I en les respostes es miraran molt tot allò que diguin els ciutadans d'origen estranger, que ja són més del 50% de la població de Guissona.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?