Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Xifres inaudites d'exportacions

La crisi de la pesta porcina a l'Àsia ha impulsat les exportacions d'empreses gironines

Els experts alerten que podem estar davant d'una nova bombolla i que les companyies s'han de preparar per patir una patacada quan les exportacions a l'Àsia tornin a estabilitzar-se

Les empreses de Girona miren al mercat africà / ACN

Girona

Aquest any el sector carni ha exportat per valor de 838 milions d'euros, una xifra rècord en una primera meitat de l'any. Una quart part dels productes carnis han anat a l'Àsia.

La Xina, per la crisi de la pesta porcina, ocupa el quart lloc de països compradors, encara que Europa segueix liderant com a destí de les exportacions gironines. En concret, Girona ha exportat productes per valor de 156 milions d'euros al gegant asiàtic, que ha perdut el 30 per cent dels porcs per culpa de la pesta.

Unes bones dades per l'economia gironina, però que el ssecretari de la Federació d'Indústries Càrniques de Catalunya, Josep Collado, alerta que podem estar davant d'una bombolla. Per això, recomana a les companyies buscar nous mercats per quan la Xina comenci a produir carn de porcí.

Josep Collado: "podem estar davant una bombolla"

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000196642/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A més de l'agroalimentari, els productes químics també lideren les vendes a fora. En total, les exportacions gironines han sumat aquesta meitat d'any 2.821 milions d'euros, un 5 per cent més, camí del rècord històric de l'any passat, quan es van superar els 5.240 milions.

Durant la primera meitat de l'any, les importacions han crescut un 4 per cent i s'han situat en els 1400 milions d'euros.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00