Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 19 de Septiembre de 2019

Otras localidades

La Creu Roja Lleida acull enguany 468 refugiats, més que en tot l'any passat

Un cop se'ls assegura un lloc on dormir i la manutenció també se'ls ajuda en l'aprenentatge de l'idioma, la recerca d'ajuts o feina i en habilitats socials. A la ciutat de Lleida hi ha 28 places de primera acollida gestionades per Creu Roja

Imatge d'arxiu de dues ajudants de Creu Roja Lleida, organització que es basa en l'acollida de les persones necessitades i el voluntariat dels seus col.laboradors. /

La Creu Roja de Lleida ha atès enguany, entre gener i agost, més refugiats demandants d'asil que en tot l'any 2018. Concretament, aquest 2019 ja en són 468, això a tota la demarcació de Lleida.

Segons el director de Migració i Refugi de la Creu Roja de Lleida, Jordi Vidal, un cop arriben, se'ls facilita un lloc on dormir i la manutenció i també es vetlla per la seva integració en la nova societat que els acull. "En aquest procés estan sis mesos. Se'ls cobreix allotjament, manutenció, idioma, formació, recerca de feina... I també habilitats socials".

Jordi Vidal (Creu Roja): / "Se'ls ajuda en les seves necessitats vitals i socials" / RÀDIO LLEIDA

La majoria dels refugiats que atèn Creu Roja a la demarcació de Lleida provenen de Georgia, Veneçuela i del centre d'Àfrica.

A la ciutat de Lleida, Creu Roja gestiona 28 places d'allotjament de primera acollida i la Paeria s'ha compromès a ajudar l'ONG a ampliar aquesta oferta en un moment en què entèn que una institució com l'ajuntament de Lleida no pot restar passiu davant el drama que s'està vivient a diari al Mediterrani. Per això també vol fer una declaració institucional en favor de la tasca humanitària que duu a terme la Fundació ProActiva Open Arms. Una declaració institucional que l'equip de govern vol portar al proper ple municipal.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?