Sociedad

Ansu Fati: del Peloteros de Sevilla al primer equip del Barça

FC Barcelona

Barcelona

"El vam fitxar del Sevilla, quan era benjamí, però Del Nido es va enrabietar i li va negar la baixa de manera que l´Ansu va haver de fer un any al Peloteros de Sevilla abans d´aterrar l´any següent a l´Aleví del Barça", recorden els tècnics més veterans de les categories inferiors del club.

El va signar l´Albert Puig que dies enrera ha rebut la trucada del pare per donar-li les gràcies.

L´aleshores coordinador del futbol base del Barça va fitxar Ansu i al seu germà, després de convèncer a casa seva, a la família, que l´opció del Barça era la bona per davant de moltes altres ofertes que havien rebut.

Amb l´Aleví Ansu Fati va enlluernar els espectadors en el torneig de futbol de nens que en De la Morena va muntar en aquella ocasió a Granada. El Barça va guanyar el campionat (l´actual torneig de la Liga Promises), amb recital de gols de l´Ansu que tenia un any menys que els altres.

Això de tenir un any menys ha marcat la seva trajectòria fins avui que ha entrat en la dinàmica del primer equip del Barça per bé que l´Ansu és juvenil de segon any.

"Està entre els millors que hem tingut a les categories inferiors", coincideixen els diversos tècnics que l´han format.

La magnífica generació del 2002

"Ja de petit, com ara, semblava que flotava, d´elegant com era i és", diuen els formadors.

Certament va coincidir amb una formidable fornada en què també hi era en Take. "En Take sempre buscava més el gol i l´Ansu era més generós!", riuen ara els entrenadors. També hi era l´Eric García en aquella fornada.

Veloç i ràpid, també recorden els tècnics el paper d´Ansu a l´infantil A del Barça que li va guanyar la final al Madrid de Guti en el torneig del MIC

Una lesió greu

En un derbi amb l´Espanyol amb l´Infantil l´Ansu es va trencar la tíbia i el peroné a finals del 2015.

Dos anys per fer net del tot, "perquè encara en el Juvenil B li feia mal."

Aquesta lesió "l´ha marcat molt i es cuida molt professionalment, sent dels primers a arribar i entrenar fort i seguint sempre els protocols de prevenció."

Es en el Juvenil on "explota", amb magnífic rendiment com a extrem esquerre.

"És en el juvenil que Ansu fa el canvi definitiu i, per dir-ho així, es professionalitza, amb un comportament molt seriós i treballador", remarquen els formadors.

"Gols des de fora de l'àrea, amb les dues cames, bon rematador també de cap, fet físicament, fort...i del Barça", subratllen els tècnics.

De Marc Serra a Valverde

L´arribada d´Ansu al primer equip és celebrada com un petit títol entre els tècnics de les categories inferiors: "i més ara que hi ha tants competidors que hi interfereixen." Val a dir que la renovació d´Ansu va estar de fet molt temps estancada per ofertes que arribaven de diversos països.

En tot cas l´Ansu "petit" que va aterrar d´aleví, aleshores més deixat, és diferent de l´Ansu d´avui que té el col·lectiu i la generositat en la seva manera de jugar.

La família, es veu, que li ha estat fonamental en el seu creixement. Sempre l´ha acompanyat i hi ha tingut una especial ascendència el germà gran Braima Fati que també hi va ser en el Barça.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00