Sociedad

Les obres del corredor del Mediterrani tallaran la circulació de trens durant tres mesos a Martorell

Ja estan en marxa les tasques per implantar l'ample internacional entre Martorell i Castellbisbal un tram fonamental en aquesta infraestructura

Imatge de les obres que ja s'estan duent a terme al corredor / ACN

Ja estan en marxa les obres per implantar l'ample europeu entre Martorell i Castellbisbal, una de les actuacions principals al corredor del Mediterrani. Són obres molt complexes que obligaran a tallar totalment la circulació de trens a Martorell durant més de 3 mesos l'estiu vinent. Un període de temps més llarg del que Adif havia explicat fins ara.

El tram entre Castellbisbal i Martorell és el més complex de les obres del corredor del Mediterrani i té una importància fonamental. La seva adaptació a l'ample internacional permetrà que els trens provinents del sud de Barcelona puguin arribar a la frontera francesa sense fer intercanvis i a l'inrevés. Però perquè això sigui possible, caldrà interrompre completament la circulació de trens a Martorell l'estiu del 2020.

Inicialment, l'Administrador de Infraestructuras Ferroviarias va dir que les aturades serien de poc més d'un mes. Ara, l'empresa estudia que els talls puguin arribar fins als quatre mesos tenint en compte la dificultat tècnica dels treballs i de la zona, que compta amb diversos túnels.

Un pla de transport alternatiu

"Cal dissenyar un pla de transport a un any vista. Aquest requereix l'encaix de molts interessos i molts actors i cal minimitzar les afeccions en la mesura que sigui possible", apunta el subdirector de construccions d'Adif, Alejandro Faúndez.

La primera fase de les obres ja es va posar en marxa aquest agost. És la que inclou els treballs al ramal d'accés de la factoria SEAT, gairebé finalitzats, i la remodelació d'un antic túnel dels anys 80 a Castellbisbal. Un cop acabat, aquest últim servirà per desviar la circulació d'alguns trens quan s'estigui treballant en el túnel que s'utilitza actualment.

Cada setmana circulen per aquest tram de 10 km 200 trens de Rodalies i mercaderies internacionals. I es preveu que el cost total de les actuacions sigui de prop de 109 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00