Sociedad

Els càrrecs de confiança de les diputacions catalanes costaran més de 6 milions i mig d'euros

Ja s'han adjudicat 134 assessors a dit a les quatre administracions i encara tenen marge per fer nous nomenaments

Imatge d'arxiu de la Diputació de Barcelona / ACN

Barcelona

Els càrrecs de confiança de les quatre diputacions catalanes costaran, com a mínim, més de sis milions i mig d'euros. Es tracta de persones que els partits escullen directament a dit i que aconsellen els diputats en el seu dia a dia.

En total, ja s'han adjudicat 134 assessors a les quatre diputacions, entre els que corresponen als equips de govern i als diferents partits en funció de la seva representació. Barcelona és la demarcació que s'emporta la part més gran del pastís; concretament la meitat de la despesa.

Al ple de nomenament es van assignar a dit 57 càrrecs de tots els colors, i la partida en salaris s'enfila als 3.300.000 euros. Aquesta xifra encara pot créixer perquè els grups tenen màniga ampla per repartir-se, segons la llei, 35 assessors més.

Un sou més elevat que el de Pedro Sánchez

De tot el personal eventual, qui més cobra és l'assessora tècnica d'Infraestructures, Mobilitat, Urbanisme, Habitatge i Espais Naturals, amb una retribució de 83.400 euros l'any. Aquest sou és més elevat que el que figura en la nòmina del president espanyol; encara que Pedro Sánchez no ha de pagar, per exemple, les despeses d'un habitatge.

Al marge de la de Barcelona, després venen, per aquest ordre, les diputacions de Lleida, Girona i Tarragona: les tres situen la seva despesa en personal de confiança al voltant d'un milió d'euros.

Aquests assessors es dediquen a fer tasques de comunicació, protocol o aconsellen els diputats a desenvolupar, per exemple, iniciatives sectorials. Tot i això, hi ha càrrecs de confiança que es limiten a fer de mediadors entre els propis diputats i els seus assessors.

La xifra global a tota Catalunya, més de sis milions i mig d'euros, és més baixa que la del mandat anterior, però les quatre administracions encara tenen marge per fer nous nomenaments.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00