Martes, 11 de Agosto de 2020

Otras localidades

Els càrrecs de confiança de les diputacions catalanes costaran més de 6 milions i mig d'euros

Ja s'han adjudicat 134 assessors a dit a les quatre administracions i encara tenen marge per fer nous nomenaments

Imatge d'arxiu de la Diputació de Barcelona

Imatge d'arxiu de la Diputació de Barcelona / ACN

Els càrrecs de confiança de les quatre diputacions catalanes costaran, com a mínim, més de sis milions i mig d'euros. Es tracta de persones que els partits escullen directament a dit i que aconsellen els diputats en el seu dia a dia.

En total, ja s'han adjudicat 134 assessors a les quatre diputacions, entre els que corresponen als equips de govern i als diferents partits en funció de la seva representació. Barcelona és la demarcació que s'emporta la part més gran del pastís; concretament la meitat de la despesa.

Al ple de nomenament es van assignar a dit 57 càrrecs de tots els colors, i la partida en salaris s'enfila als 3.300.000 euros. Aquesta xifra encara pot créixer perquè els grups tenen màniga ampla per repartir-se, segons la llei, 35 assessors més.

Un sou més elevat que el de Pedro Sánchez

De tot el personal eventual, qui més cobra és l'assessora tècnica d'Infraestructures, Mobilitat, Urbanisme, Habitatge i Espais Naturals, amb una retribució de 83.400 euros l'any. Aquest sou és més elevat que el que figura en la nòmina del president espanyol; encara que Pedro Sánchez no ha de pagar, per exemple, les despeses d'un habitatge.

Al marge de la de Barcelona, després venen, per aquest ordre, les diputacions de Lleida, Girona i Tarragona: les tres situen la seva despesa en personal de confiança al voltant d'un milió d'euros.

Aquests assessors es dediquen a fer tasques de comunicació, protocol o aconsellen els diputats a desenvolupar, per exemple, iniciatives sectorials. Tot i això, hi ha càrrecs de confiança que es limiten a fer de mediadors entre els propis diputats i els seus assessors.

La xifra global a tota Catalunya, més de sis milions i mig d'euros, és més baixa que la del mandat anterior, però les quatre administracions encara tenen marge per fer nous nomenaments.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?