Sociedad

Presó sense fiança per als pares del nadó que segueix molt greu a l'hospital

L'home, un veí de Lleida de 39 anys, acumula denúncies per maltractament de parelles anteriors i té pendent un judici per una d'aquestes causes. Tot i això, mai ha estat condemnat. El Síndic ha obert una investigació d'ofici.

Presó provisional per als pares del nadó que segueix molt greu a la Vall d'Hebron. / ACN

Lleida

Presó provisional sense fiança per als pares del nadó de Lleida que segueix a la Vall d'Hebron molt greu. Se'ls considera responsables d'un delicte de lesions agreujades amb dolo eventual. Això vol dir que sabien el que feien i no ho van aturar.

La jutgessa ha decidit enviar a la presó, tant al pare com a la mare, i a més sense possibilitat de fiança, en veure clars indicis de responsabilitat de tots dos en l'origen de les ferides que presenta el petit i que el mantenen a l'hospital barceloní. De fet, la causa oberta contra ells és per un delicte de lesions agreujades amb dolo eventual. I això significa que, tot i sabent quin podia ser el resultat contra el petit de la seva manera de tractar-lo, no van fer res per frenar-ho.

El pare té pendent un judici en un altre jutjat de Lleida, concretament el Penal 3, per una denúncia de maltractament d'una parella anterior. I no seria la única denúncia que tindria de relacions passades per presumptes delictes similars. No obstant, mai ha estat condemnat i, per tant, segons aclareix el TSJC no es pot dir que tingui antecedents penals.

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una investigació d'ofici per esclarir si ja hi havia indicis de maltractament en aquesta família que no van ser prou ben diagnosticats. Ha demanat informació tant a la Generalitat (Infància i Salut) com a la Paeria. El petit està des de dijous sota la tutela del govern català.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00