Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 18 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Els afectats pels focs del juny demanen a Torra que compleixi les promeses

Nou tall de la C-12 aquest diumenge per reclamar el que consideren "promeses incomplertes" per part tant del departament d'Agricultura com del propi president. Diumenge vinent, operació retorn, pensen tornar a tallar la carretera.

El tall de la C-12 a Flix ha anat acompayat aquest cop de creus negres, llaços negres i pancartes demanant la dimissió de la consellera. /

Més de 300 persones, segons l'organització, participaven aquest diumenge en un nou tall de la carretera C-12 a Flix per reclamar el que consideren "promeses incomplertes" tant de la consellera d'Agricultura com del president Quim Torra pel que fa als ajuts directes que han de rebre els pagesos i ramaders afectats pels incendis de la Ribera d'Ebre, Les Garrigues i el Segrià de finals de juny.

Per al portaveu dels afectats que ahir es mobilitzaven tallant la carretera, Pere Roqué, si bé la consellera Teresa Jordà ha declarat públicament que les ajudes previstes (que no inclouen els ajuts directes) ja estaven pacatades, "la Unió de Pagesos diu que això no és veritat. Des d'ASAJA Lleida sempre hem dit que si no hi ha ajuts directes, no hi ha pacte possible".

Pere Roqué (ASAJA Lleida): / "Si no hi ha ajudes directes (per als afectats pels focs) no hi ha pacte possible" amb el Govern. / RÀDIO LLEIDA

La mobilització d'aquest diumenge, la cinquena consecutiva en diumenge, ha estat la més concorreguda, segons Roqué. Els manifestants duien creus negres i llaços també negres.  Repartien oli i fruita entre les persones que s'han vist afectades pel tall viari. Diumenge vinent, 1 de setembre, en plena operació retorn, tornaran a tallar la carretera -de fet, ja han cursat el permís per poder-ho fer- si durant la setmana no hi ha un canvi per part de la Generalitat sobre els ajuts per a paliar els efectes del foc en aquelles finques i explotacions ramaderes afectades.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?