Martes, 11 de Agosto de 2020

Otras localidades

En 4 anys, els ajuntaments catalans han reduït el seu deute en més d'un 30%

Ha passat de 5.000 milions a finals del 2014 a 3.400 a finals del 18, que són les últimes dades que acaba de publicar el Ministeri

Façana de l'Ajuntament de Barcelona

Façana de l'Ajuntament de Barcelona / Getty Images

Només entre finals de l’any 2017 i finals del 2018, el deute ha baixat en 350 milions d’euros. Barcelona és qui deu més diners, 837 milions d'euros i després, a molta distància, vindrien Reus, Lleida, Tarragona, Terrassa i Mataró, que encara han de tornar fins a 160 i 80. Ara bé, tot i ser dels municipis més endeutats, Terrassa, Reus i Tarragona estan aconseguint rebaixar-lo a un ritme elevat, cosa que no passa a la capital catalana, que d'un any per l'altre deu pràcticament els mateixos diners.

Tot i així, hi ha alguns ajuntaments que, directament, han augmentat la bola de deute. És el cas de Badalona, on ha crescut en 19 milions, o de Blanes, i Montcada i Reixac. En canvi, ja hi ha 329 municipis que no han de tornar ni un sol euro als bancs. Són 29 més que fa un any.

Ara bé, l'autèntic problema el tenen alguns municipis petits, que encara deuen moltíssims diners en comparació al seu tamany i que, per culpa d'això, no poden fer coses tan bàsiques com canviar bombetes. Els alcaldes calculen que seguiran així, com a mínim, 15 anys.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?