Directo

VÍDEO | La cantante María De la Flor presenta su EP 'Resalada' en 'Hoy por hoy'

Sociedad

En 4 anys, els ajuntaments catalans han reduït el seu deute en més d'un 30%

Ha passat de 5.000 milions a finals del 2014 a 3.400 a finals del 18, que són les últimes dades que acaba de publicar el Ministeri

Façana de l'Ajuntament de BarcelonaGetty Images

Barcelona

Només entre finals de l’any 2017 i finals del 2018, el deute ha baixat en 350 milions d’euros. Barcelona és qui deu més diners, 837 milions d'euros i després, a molta distància, vindrien Reus, Lleida, Tarragona, Terrassa i Mataró, que encara han de tornar fins a 160 i 80. Ara bé, tot i ser dels municipis més endeutats, Terrassa, Reus i Tarragona estan aconseguint rebaixar-lo a un ritme elevat, cosa que no passa a la capital catalana, que d'un any per l'altre deu pràcticament els mateixos diners.

Tot i així, hi ha alguns ajuntaments que, directament, han augmentat la bola de deute. És el cas de Badalona, on ha crescut en 19 milions, o de Blanes, i Montcada i Reixac. En canvi, ja hi ha 329 municipis que no han de tornar ni un sol euro als bancs. Són 29 més que fa un any.

Ara bé, l'autèntic problema el tenen alguns municipis petits, que encara deuen moltíssims diners en comparació al seu tamany i que, per culpa d'això, no poden fer coses tan bàsiques com canviar bombetes. Els alcaldes calculen que seguiran així, com a mínim, 15 anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00