Sociedad

L'estadi Johan Cruyff, una escultura i un carrer homenatjaran la memòria de l'històric jugador i entrenador

Johan Cruyff ha fallecido este jueves / Getty

Barcelona

La família Cruyff i el Barça inauguren aquest vespre l´estàtua en homenatge a l´històric jugador i entrenador. Quedarà instal·lada definitivament a l´esplanada del nou Camp Nou quan estigui enllestit. De moment s´estarà a La Masia.

L´escultura reprodueix una imatge icònica de Cruyff assenyalant amb el dit, i el braç estès.

L´estàtua és obra d´una escultora holandesa, seguint el criteri de la família Cruyff que segons el Barça ha estat consultada plenament en totes les accions de recordatori.

La família és qui ha suggerit una escultura que transcendeixi la faceta de Cruyff com a jugador i entrenador i que reflecteixi la grandesa de qui fou símbol del Barça, de l´Ajax i del futbol mundial.

L´estàtua de Cruyff conviurà amb l´actual de Kubala, i de fet la de Johan té dimensions similars, una reproducció de quasi dos metres i mig segons fonts del club.

Demà, l'Estadi Johan Cruyff

I demà a dos quarts de nou del vespre s´inaugurarà el nou Estadi Johan Cruyff, que entre altres coses recull en els seus murals tot un seguit de frases històriques del propi Cruyff. Val a dir que Cruyff ja disposa d´un "córner" a l´actual museu.

Un carrer per a Cruyff

Per completar el reconeixement a la seva figura el Barça ja té demanat a l´Ajuntament de Barcelona que l´actual avinguda Arístides Maillol passi a tenir el nom de Cruyff, però és requisit indispensable, recorden fonts del club, que hagin passat cinc anys de la mort per entrar en el nomenclàtor municipal.

La idea del Barça és que Kubala i Samitier també hi figurin entre els noms dels carrers adjacents.

Amb totes aquestes iniciatives el Barça "s´apropa" a la figura de Johan Cruyff, reparació després de la trencadissa entre el club i Cruyff en ple mandat de Rosell, i un camí d´entesa que s´inicia amb el suport del Barça a la Fundació Cruyff, i al projecte de les Cruyff Courts, uns 300 petits camps de futbol que s´han estès per tot amb l´ajuda de Jaume Giró al capdavant de l´obra social de La Caixa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00