Sociedad

El Síndic de Greuges investiga si l'augment de banyistes morts té relació amb un socorrisme deficient

Un total de 23 persones han perdut la vida en el que portem d'estiu

Getty Images

Barcelona

El Síndic de Greuges vol esbrinar si l'increment de banyistes morts a les platges catalanes aquest estiu té a veure amb un servei de vigilància i socorrisme deficient. 23 persones han perdut la vida en el que portem d'estiu, quasi la meitat a la Costa Brava.

El Síndic, Rafel Ribó, recorda que no hi ha, a hores d'ara, una normativa a Catalunya que digui quins són els criteris mínims per garantir la seguretat a les platges més enllà dels colors de les banderes. Això provoca que cada municipi s'ho faci una mica com vol, amb horaris de vigilància i número de socorristes diferents i amb platges que no tenen cap control.

Ribó recorda que la plataforma SOS Socorristes, que agrupa uns 500 professionals, ja va fer-li arribar les queixes l'any passat perquè no hi ha una normativa i uns criteris mínims a Catalunya. També van denunciar la precarietat del sector.

Impulsar una normativa específica

El Síndic ha demanat informació al Departament d'Interior per saber si més enllà dels consells de Protecció Civil té previst impulsar alguna normativa específica. Ribó també ha sol·licitat al Departament de Presidència com gestiona les titulacions de socorrista. A més, a preguntat a les diputacions de Tarragona, Barcelona i Girona i a les entitats municipals quins recursos destinen a la contractació del servei de vigilància a les platges.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00