Sociedad

Investigadors de Sant Pau busquen la relació que hi ha entre el colesterol i el càncer de tiroide

Se sap que el colesterol hi està relacionat, però es desconeix el paper que hi juga exactament

Imatge d'arxiu / Getty Images

Barcelona

Determinar la relació que hi ha entre el colesterol i el càncer de tiroide. Aquest és l'objectiu de la recerca que estan fent investigadors de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Als darrers 10 anys, el càncer de tiroide s'ha disparat per culpa de l'augment del sobrepès i l'obesitat. Se sap que el colesterol hi està relacionat, però es desconeix el paper que hi juga exactament. Això és el que volen esbrinar els investigadors de Sant Pau amb aquest projecte de micromecenatge.

"Busquem un model robust, potent, que ens ajudi, no només a conèixer si podria ser l'inici d'aquest tumor o si podria ajudar a l'augment de la seva agressivitat", explica Eugènia Mato, qui lidera la recerca.

Es podrà actuar preventivament amb controls

Si es coneix la importància del colesterol alt en l'aparició o creixement del càncer de tiroide, es podrà actuar preventivament amb controls periòdics de pes, de sang i dels nòduls tiroideus per detectar la malaltia en fase molt incipient, en cas que hi sigui.

El càncer de tiroide és el més freqüent del sistema endocrí. Cada any se'n diagnostiquen 120.000 a tot el món. El 90% es curen, però el 10% restant són molt agressius i registren una elevada mortalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00