Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 16 de Septiembre de 2019

Otras localidades

19 ferits posen en qüestió el correbou de Vidreres, el darrer de la demarcació

L'alcalde, Jordi Camps, no descarta acabar amb el correbou i garanteix que un incident així "no es repetirà".

18 de les 19 persones ferides ja han rebut l'alta.

Al Trueta hi ha una dona ingressada que evoluciona bé.

El punt on ha escapat la vaqueta del correbous de Vidreres / ()

L'ajuntament de Vidreres decidirà en els propers dies què fa amb el correbou després que diumenge 19 persones quedessin ferides quan un bou va saltar la tanca que delimitava la plaça i va acabar entre el públic. La Policia Local va abatre l'animal amb l'arma reglamentària.

En una entrevista a SER Catalunya, l'alcalde, Jordi Camps, ha dit que prendran totes les mesures que calguin per "evitar que una cosa així es repeteixi". No ha descartat que, després de 33 anys seguits, s'acabi eliminant el correbou de l'única població de les comarques de Girona on encara se'n celebren.

Diverses entitats animalistes han condemnat el correbou, entre elles LexAnima, una associació vinculada al col·legi d'advocats de Girona, que ha demanat a l'Ajuntament de Vidreres i al Departament de Territori que investiguin què ha passat i eliminin els correbous. En termes similars s'ha manifestat la Coordinadora per l'abolició dels correbous a Catalunya. La seva portaveu, Helena Escoda, ha dit que l'única manera d'evitar aquestes siltucions és acabar amb els correbous.

També ha dit que estudien presentar denúncies per la via penal i per l'administrativa. 

A més, altres associacions han denunciat vulneracions al reglament dels correbous, com que hi havia menors de 14 anys assistents a la plaça i consum d'alcohol entre els participants.

Queda una persona ingressada

Una de les 19 persones ferides diumenge al vespre continua ingressada a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Es tracta d'una dona que va arribar en estat crític, va ser operada el mateix diumenge i ara evoluciona favorablement. les 18 persones restants van rebre l'alta mèdica hores després de l'incident.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?