Sociedad

Soriano: "em puc adaptar al joc de Stuani però ens hem d'adaptar tots dos al del Girona"

Soriano firma per una temporada amb opció a una altra si l'equip puja

El Girona està acabant de tancar l'arribada del lateral esquerre Brian Oliván i el porter Asier Riesgo

Jonatan Soriano, ja de blanc i vermell. / Imatge: Girona FC

Girona

El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, ha explicat que Jonatan Soriano era una vella aspiració i que el seu fitxatge no només obeeix a la voluntat de donar descans o cobrir les absències de Stuani -que també- sinó a la necessitat de tenir com a mínim tres davanters de garanties. És més, els veu "jugant junts" i de Soriano espera que adopti un "rol protagonista".

I el jugador, de 33 anys, no refusa la responsabilitat. Assegura que "com més competència hi hagi, millor" però que es pot "adaptar" a Stuani en un mateix onze. Malgrat tot, el que creu que han de fer és adaptar-se "tots dos al joc del Girona".

El jugador ha explicat que ha acceptat jugar al Girona a Segona perquè tenia ganes de tornar a sentir-se "important" en una competició que coneix perfectament després d'haver jugat els dos últims anys a la Xina i Aràbia Saudí.

Soriano ha fet gols sempre. Amb el RedBull Salzburg ha marcat 120 gols en 144 partits de lliga i a Segona ha fet 38 gols en 57 partits. També frega el gol per partit a la lliga xinesa i pot dir que ha fet gols a l'Europa League i a les rondes prèvies de la Champions.

Més moviments

Soriano no serà l'última incorporació del Girona. Amb la marxa de Bounou al Sevilla, el club necessitava un segon porter de garanties i ha arribat a un acord amb l'exporter de la Real Sociedad, Osasuna i Eibar, Asier Riesgo, que estava lliure després d'acabar la seva vinculació amb l'equip armer i d'haver intentat -sense èxit- convertir-se en el tercer porter del Manchester City.

Amb 35 anys, Riesgo farà el paper que la temporada passada feia Gorka Iraizoz. Riesgo acumula 185 partits a Primera tot i que els últims tres cursos només n'ha jugat 31.

També arribarà el lateral esquerre català del Cádiz, Brian Olivan. Està viatjant en aquests moments cap a Girona per augmentar la competència de Mojica i Aday. Oliván ha disputat 62 partits a Segona amb l'equip andalús les tres últimes temporades però en les dues últimes havia perdut la titularitat.

Les dues arribades coincideixen amb les sortides del Choco Lozano al Cádiz i de Bounou al Sevilla. Son dues cessions "pagades", ha explicat Cárcel, que ha afegit que això els dona límit salarial perquè es tracta de jugadors que tenien fitxes altes. Diners que aniran bé per intentar incorporar un pivot defensiu. De tota manera, el director esportiu del Girona ha explicat que si no és un jugador molt concret, no mouran fitxa i que es guardaran els diners per si s'han de fer retocs al mercat d'hivern.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00