Jueves, 09 de Julio de 2020

Otras localidades

Patrulles nocturnes al Segrià després d'una onada de robatoris d'ametlles

Aquest dimarts, reunió a Aspa dels alcaldes de les poblacions on hi ha hagut més casos i els Mossos d'Esquadra per tal de dissenyar un pla de seguretat de les finques en època de collita

Foto d'arxiu d'una plantació experimental d'ametller en reg.

Foto d'arxiu d'una plantació experimental d'ametller en reg. / ACN

Grups de pagesos d'Aspa i El Cogul, alguns amb finques també a Alcanó, Alfés i Castelldans, s'han organitzat per fer patrulles nocturnes per vigilar les terres i alertar els Mossos si veuen algú sospitós perquè el detinguin.

Els pagesos han decidit organitzar aquestes patrulles -la comunicació la tenen via Whatsapp- després del que consideren una onada de robatoris d'ametlles en tota aquesta zona els darrers dies i que,  segons el president de la cooperativa d'Aspa, Josep Ramon Iglesias, podria acostar-se a les 4-5 tones.

Els mossos, de fet, tenen constància de dues denúncies (a Arbeca i Alcanó) i del cas de la troballa d'una furgoneta plena d'ametlles robades a  Alfés (si bé les quantitats serien molt inferiors, segons fonts de la policia).

Els pagesos, però, diuen que de robatoris també n'hi ha hagut en altres indrets de la zona i per això, des d'aquest dilluns a la nit, es turnen per patrullar els camins i finques. "Anem dos persones per vehicle i ens repartim els camins o els accessos al terme. Procurem posar-nos en punts alts, amb els llums apagats. No voltem gaire i així, podem controlar de nit moviments de vehicles que, per hores, no haurien de ser segons en quins camins", indica Iglesias.

Per a les alcaldesses d'Aspa i El Cogul, Maria José Invernon i Anna Torres, respectivament, no n'hi ha per menys ja que aquests pagesos han invertit molts diners en ficar en regadiu els seus camps d'ametllers perquè ara vegin com els hi roben.

Aquest dimarts a Aspa està convocada una reunió amb els alcaldes d'aquestes dues poblacions i també Castelldans, Alcanó i Alfés amb representants dels mossos d'esquadra. Es vol establir, segons explica Invernon, un pla d'actuació en matèria de seguretat a les finques durant l'època de collita. "Volem saber" afegeix Torres, "què pot anar bé per fer aquest control. Es parla de fer vigilància a distància amb drons, posar càmeres de seguretat... Cal valorar totes les opcions".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?